Wielerweek

Wielerweek "Le Tour Musculair" | September 2023 | Frankrijk

PERIODE: 09-09-2023 t/m 16-09-2023
LOCATIE: Castel Marguerite, Saint-Nectaire, Frankrijk
DOELGROEP/LEEFTIJD: Wielerliefhebbers vanaf 18 jaar
MAX AANTAL DEELNEMERS: een pelotonnetje
ORGANISATIE: IDZO
KOSTEN: € 449,- p.p. all-inclusive (m.u.v. reiskosten)

Beleef vijf onvergetelijke fietsdagen in de Auvergne en steun met jouw prestatie de “Stichting Voor Sara” (link)

Castel Marguerite, een monumentaal pand gelegen in het fraaie Franse stadje Saint Nectaire, ten zuiden van Clermont Ferrand, biedt een unieke uitvalsbasis voor LeTour Musculair 2023. In vijf fietsetappes kun je als deelnemer in totaal ruim 600 kilometer en zo’n 10.000 hoogtemeters afleggen. Je draagt daarmee bovendien bij aan de ondersteuning van de “Stichting Voor Sara”, opgericht voor de slachtoffers van de zeldzame spierziekte MDC1A.

Elke dag kun je verschillende bekende en minder bekende cols beklimmen. Je fietst op die manier een zo hoog mogelijk sponsorbedrag bij elkaar. Steeds kun je kiezen uit een sportieve of een recreatieve route. De sponsors mogen een vast bedrag doneren, maar ze kunnen natuurlijk de deelnemers ook uitdagen door een bedrag per kilo- of hoogtemeter bij te dragen. Op de website van Le Tour Musculair zijn jouw prestaties gedurende de week actueel en nauwkeurig te volgen.
De etappes voeren je door authentieke Franse bergdorpjes, langs prachtige meren en over uitdagende cols, zoals de Col de la Croix St Robert (1451 m), de Col de la Ventouse (980 m) en de Col de la Croix Morand (1403 m).

Er wordt gefietst van 11 t/m 15 september 2023. Op 10 september kun je alvast de omgeving verkennen vanuit het Castel. De 16e gaan we helaas al weer naar huis. Van de deelnemers verwachten we dat ze zelf hun sponsors regelen en een mooi bedrag bijeenbrengen voor de “Stichting voor Sara”. De kosten voor een week volpension in het Castel bedragen €449,- (gebaseerd op eigen vervoer).

De Auvergne is één van de mooiste regio’s in Frankrijk om met de fiets te ontdekken. Het vulkanische, bosrijke landschap biedt voor zowel beginners als gevorderden genoeg uitdagingen. In deze week maak je vijf keer een tocht.

Na het fietsen keer je terug naar Castel Marguerite, waar we samen genieten van een lekkere maaltijd. ‘s Avonds nemen we de dag door en bespreken we de volgende dag, maar ontdek je van je medefietsers ook waarom ze fietsen, wat de omgeving met hen doet, of hoe samen fietsen je op andere punten ook verbindt. Kunnen we in deze week samen iets voor een ander betekenen?

Spreekt dit je aan en zie je jezelf al genieten van de prachtomgeving op de fiets? Meld je dan nu aan!