IDZO wil vanuit haar maatschappelijk betrokken doelstellingen vooral compassie, solidariteit, verbinding en duurzaamheid “uitstralen”, zoals in het logo weergegeven. De locatie Castel Marguerite in het zonovergoten landschap van de Auvergne helpt daar zeker bij, maar gevoelde en beleefde verbinding , compassie en solidariteit zul je toch vooral bij elkaar en met elkaar als groep moeten oproepen en invullen.

Stralend nieuwe en duurzame vriendschappen zul je zelf met anderen moeten aangaan en sluiten. Wie wil dat nu niet?  Een inspirerend verblijf  in Castel Marguerite faciliteert daar in met de haast onbeperkte mogelijkheden aan activiteiten. De opspattende waterdruppels in het logo zouden kunnen staan voor het wildwatervaren op de snelstromende Allier.  Het zouden ook de vonken kunnen zijn van het knappende kampvuur ’s avonds, in de tuin na een prachtige dag samen ergens in de Auvergne.

Het motto bij ons logo is: “IDZO easy to make friends”, natuurlijk met een knipoog naar  “It’s so easy to make friends”. Dat is wat we zouden willen. Mensen met al hun individuele verschillen op een aantrekkelijke en bij hen passende manier met elkaar in contact brengen en zo invulling geven aan grotere maatschappelijke betrokkenheid, meer solidariteit en meer verbinding. Met het logo en de gekozen huisstijl wil IDZO ook blijk geven van de dynamiek die hoort bij het streven naar verbinding, compassie en solidariteit. Onmisbare elementen en waarden die in onze huidige westerse samenleving steeds meer dreigen te verbrokkelen.

Onze middelen zijn de actieve, maar vooral ook aantrekkelijke en ontspannen activiteitenweken met zingevingselementen en nieuwe intermenselijke verbindingen.

De fotografie laat je momentopnames van ontmoetingen zien:  actie, vriendschap, verbinding, plezier, gewone echte mensen, overweldigende landschappen.

De icoontjes bij elke week geven weer waar die week voor staat, vaak gekoppeld aan een hoofdactiviteit, maar soms is het ook een aanduiding van het seizoen waarin de week gehouden wordt.

Over de kleuren van de IDZO-huisstijl is ook nagedacht. Oranje-geel als de kleur van de zon, de bron van alle leven op aarde. Daarna waaiert het uit naar alle kleuren van de regenboog, symbool voor de veelkleurigheid die de mensheid zo karakteriseert in al zijn aspecten.

Ga het zelf  beleven, geef kleur aan de week die bij je past.