Koorweek

geplaatst in: activiteiten, extraweek2, Muziekweek | 0

Koorweek | Augustus 2023 | Frankrijk

PERIODE: 19-08-2023 t/m 26-08-2023
LOCATIE: Castel Marguerite, Saint-Nectaire, Frankrijk
DOELGROEP/LEEFTIJD: Zangliefhebbers
MAX AANTAL DEELNEMERS: 26
ORGANISATIE: IDZO
KOSTEN: € 449,- p.p. all-inclusive (m.u.v. reiskosten)

Een koorweek in het prachtige Castel Marguerite met als afsluiting een tuinconcert voor het hele dorp: de allereerste IDZO-koorweek is een feit!

Onder leiding van Ina Bannink, Alec Smit en Govert Blom gaan we samen aan de slag met klassieke en lichte muziek, van de Cantique tot iets Afrikaans . Naast de vaste repetitiemomenten is er ook tijd voor uitstapjes naar de markt in Besse of een wandeling rond Lac Pavin, maar ook momenten van verdieping en ontmoeten. Het eindstuk van de week is een tuinconcert, waarbij alle geïnteresseerden uit de omgeving welkom zijn. 


Hoe ziet de week eruit?

In de loop van zaterdag komen alle deelnemers aan, leren we elkaar wat beter kennen en dineren we samen. Vanaf zondag repeteren we elke dag twee keer, behalve op woensdag; daar is extra ruimte om er opuit te gaan of te ontspannen. In principe eten we elke maaltijd samen: ontbijt, lunch en diner.

Vrijdag is ons concert, dus bereiden we hapjes voor, zetten we alles klaar en doen nog een generale repetitie. Het concert biedt een mooie gelegenheid om inwoners van Saint-Nectaire en bekenden uit de omgeving te laten zien waar IDZO voor staat: een week met elkaar optrekken, bouwen aan verbindingen, vriendschappen en genieten, in dit geval van onze mooie muziek. 

Zaterdag is het tijd voor een eindschoonmaak en nemen we na het ontbijt weer afscheid van elkaar. 


Wat wordt er van je verwacht? 

Om de tijd in de week zo effectief mogelijk te gebruiken, verwachten we dat je thuis studeert, middels geluidsopnames/MIDI’s en bladmuziek. 

Verder verwachten we dat je in staat bent om een week lang in een groep te functioneren. We doen deze week met z´n allen en zorgen dus ook voor elkaar. 

Uiteraard is er alle ruimte om daarin de rust te zoeken die je nodig hebt. 


Hoe zijn de overnachtingen geregeld?

Castel Marguerite heeft elf tweepersoonskamers en een Gîte met twee slaapkamers. Om zoveel mogelijk mensen te laten overnachten, gaan we uit van een volledige bezetting voor elke kamer. Slaap je liever alleen? Of zijn de slaapplaatsen volgeboekt? Dan denken we natuurlijk graag mee in de mogelijkheden in Saint-Nectaire, zoals de camping, een B&B of één van de drie hotels. 


Wat kost de week? 

De week kost voor alle deelnemers 449,- euro. Hierin valt het verblijf in Castel Marguerite, alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes), bladmuziek, begeleiding en eindconcert. De reis van en naar Frankrijk regel je zelf. Geen vervoer? We denken graag mee!


Vol = Vol

We hebben al voldoende Tenoren en Bassen

Voor de koorweek is er maar beperkt ruimte. Om de balans in het koor goed te houden is er ruimte voor zeven sopranen, zeven alten, zes tenoren en zes bassen. Hierin geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt, op basis van de inschrijving op de IDZO-website.