Klusweken

geplaatst in: activiteiten, klusweek | 0

Klusweken | Voorjaar 2024 | Frankrijk

PERIODE: 13-04-2024 t/m 27-04-2024
LOCATIE: CASTEL MARGUERITE, SAINT-NECTAIRE, FRANKRIJK
DOELGROEP/LEEFTIJD: Enthousiaste klussers met specifieke vaardigheden
MAX AANTAL DEELNEMERS: 10
ORGANISATIE: IDZO
KOSTEN: € 50,- p.p. als bijdrage voor voeding en onderdak.

Ben jij een enthousiaste klusser die goed kan timmeren of omgaan met elektrische installaties, goed kan schilderen, metselen, stukadoren of loodgieterswerk kan verrichten, enz. dan is dit iets voor jou!

Een prachtig pand als Castel Marguerite vraagt regelmatig en goed onderhoud. Dat zou IDZO als ideële stichting zonder winstoogmerk niet of nauwelijks op kunnen brengen zonder de hulp van vrijwilligers. Elk nieuw activiteitenseizoen begint (en eindigt) voor IDZO in Castel Marguerite met klusweken waarin flink wordt aangepakt. Kleine maar ook grote klussen worden ter hand genomen. Niet onbelangrijk is ‘samen het werk klaren’. Daarnaast is er ook tijd en ruimte gereserveerd om te genieten van de prachtige omgeving rondom de locatie. Met z’n allen goed en lekker eten, maar ook een goed gesprek behoren standaard tot het programma. In het voorjaar van 2024 beginnen we met het openen van de luiken om weer de frisse lentegeur door het pand te laten gaan. We verwelkomen de lente ook in de tuin en nemen afscheid van de laatste restjes winter. Waar nodig wordt binnen en buiten geschilderd. Hamer, zaag en veel andere gereedschappen worden uit het vet gehaald.  

Lijkt het je leuk om samen met andere vaardige enthousiastelingen de handen uit de mouwen te steken, ben je handig (zie boven) en lijkt het je leuk om aan een historisch Frans gebouw te klussen of wil je gewoon lekker in de tuin bezig zijn, dan ben je van harte uitgenodigd en welkom. Wat daarna in ieder geval zal blijven is de samenwerking met en de vriendschappelijke warmte van de klusgroep.  Ons motto is namelijk: “ Idzo (of “it’s so” ?) easy to make friends !” 

Meld je aan voor een betekenisvolle en actieve klusweek met een geringe vergoeding voor verblijf en verzorging.