Welkom in de Herberg

geplaatst in: activiteiten, vriendschapsweek | 0

Welkom in de Herberg | Oktober 2023 | Frankrijk

PERIODE: 07-10-2023 t/m 21-10-2023
LOCATIE: Onze herberg Castel Marguerite, Saint-Nectaire, Frankrijk
DOELGROEP/LEEFTIJD: een ieder die gewoon even lekker wil genieten
MAX AANTAL DEELNEMERS: 20
ORGANISATIE: IDZO (Deze week steunen we Wereldwijd voor Kinderen door per deelnemer per week € 10,- te doneren)
KOSTEN: Vanaf € 170,- voor 2 dagen. € 449,- voor een week.

Tja hoe noemen we deze weken nu. We dachten aan de volgende titels voor deze week; “Onder vrienden”, “Onze herberg is open”, “Hotel Samen ”, “Bijtanken week”, “La douce France” , “Inspiratie”, “Genieten”, “Verwondering”, “Nieuwe perspectieven” en “Gewoon gezellig”. De Herberg is gewoon open voor iedereen.

Een gedicht dat voor ons bij onze Herberg past is het gedicht van Tineke Hartgers-Biel; “Herberg”

Herberg - nooit eerder heb ik nog gevoeld,
hoe goed dit woord wel is bedoeld.
Her-berg,
her-bergen,
geborgen zijn,
geborgenheid verlenen
aan wie niet verder kan
of doodvermoeide benen,
aan voeten vol met blaren
of hoofden vol met 'maren',
aan 'als' en 'misschien wel of niet'
of 'ik kan alles aan en later toch weer niet'.
Wordt stil, rust uit. Laat ons een vuur ontsteken
bij elkaar. Wie telt er nog gebreken?
Onverwacht maakt liefde een diep verlangen waar.

Heerlijke dagen in onze herberg Castel Marguerite. Even weg uit de sleur van alle dag. Even iets anders; andere omgeving, andere lucht, andere mensen, andere sfeer, andere gedachten en jij … jij wordt anders; opgeladen, nieuwe perspectieven, nieuwe vrienden. La France, j’arrive !!!

Genieten in onze herberg met als waard en waardin Michiel en Renate Werkman. Zij zullen er alles aan doen om de week het verblijf voor jou en voor de andere gasten zo aangenaam mogelijk te maken.

De ingrediënten voor een fantastische verblijf zijn:

 • We ontbijten en dineren samen met alle andere gasten. Er is ook een lunch, maar die mag je ook elders nuttigen (bijvoorbeeld als je een hele dag weg bent);
 • Het ontbijt, lunch en diner maken we gezamenlijk klaar. Wensen (dieet) kunnen worden opgegeven en in overleg wordt dit eventueel verzorgd;
 • Koken doen zij die dat leuk vinden. Je mag je favoriete maaltijd koken voor de andere gasten. Ieder avond mag iemand anders koken.
 • Aan het eind van de middag samen met andere gasten in onze lounge room bij de houtkachel nagenieten van de dag met een hapje en een drankje.
 • Gedurende de week leer je de andere gasten kennen en vorm je te samen een groep en worden er vriendschappen geboren.

Wat kun je doen tijdens de week?

Er zijn allerlei activiteiten te doen zowel in onze herberg als in de omgeving. Je kunt individueel iets ondernemen, maar je kunt ook samen op pad.

 • De omgeving van Saint-Nectaire nodigt uit om te wandelen in de mooie en diverse natuur. De waard en waardin kunnen je tips geven en willen misschien zelfs wel mee voor een mooie wandeling.
 • Voor de wielerliefhebbers is de omgeving een mooie uitdaging. Hoewel er ook vlakke routes te vinden zijn, zijn er zeker veel heuvels (bergen) te beklimmen in de omgeving. Ook voor de mountainbiker zijn er routes uitgezet.
 • Saint-Nectaire is onder andere beroemd om haar kaas. Er zijn dan ook een aantal kaaswinkeltjes in de omgeving. Leuk om te bezoeken.
 • Er zijn een aantal leuke dorpjes en steden in de omgeving die het bezoeken waard zijn.
 • Er zijn thermaalbaden  in de omgeving waar je kunt  zwemmen in het warme bronwater
 • Gewoon gezellig bij elkaar, een gezelschapspel spelen of even niets of alleen genieten van de omgeving.
 • Voor de creatievelingen onder ons is de omgeving mogelijk een inspiratie voor een schilderij, tekening, foto of herfststuk.

IDZO sponsort Stichting WereldWijd voor Kinderen door per deelnemer € 10,- te doneren. Stichting WWvK werkt vanuit compassie aan gelijke kansen en een menswaardig bestaan voor kinderen in kwetsbare situaties. Vanuit het besef dat iedereen gelijkwaardig en met elkaar verbonden is, voelen we ons medeverantwoordelijk voor het in een menswaardige omgeving laten opgroeien van kinderen. WWvK selecteert op een nauwkeurige manier impactvolle projecten in Nederland en wereldwijd om deze doelstelling te bereiken. Kijk voor meer informatie op: www.wwvk.nl