Ons prachtige kasteeltje Castel Marguerite ligt in Saint-Nectaire /Auvergne in Frankrijk.

Saint-Nectaire is van oorsprong een kuuroord met geneeskrachtige bronnen in het vulkanenlandschap van de Auvergne, zo’n  30 kilometer ten zuiden van Clermont-Ferrand.

Saint-Nectaire kende zijn hoogtepunt als kuuroord aan het begin van de vorige eeuw. Dat is weliswaar vergane glorie, maar de bronnen en de destijds gebouwde monumentale panden zijn er nog steeds.

De omgeving mag je gerust heel authentiek noemen. De dorpen en stadjes hebben een pittoreske en de typisch Franse uitstraling. Je kunt er prachtig wandelen en fietsen over vulkanische bergruggen, door kloven, langs beken en meren.

De Puy du Sancy met zijn 1890 meter de hoogste berg in de vulkanische omgeving. Hier kun je in de zomer niet alleen heerlijk wandelen, maar in de winter ook skiën of langlaufen. Op slechts enkele kilometers afstand van Castel Marguerite vind je  bezienswaardige plaatsjes zoals Besse, Mont d’Or en La Bourboule.

Lac Chambon is een prachtig nabij gelegen recreatie meer, omgeven door bossen, stranden met sportieve mogelijkheden. Verder bevinden zich in de omgeving historische plaatsen zoals Murol met een imposante op een heuvel gebouwde middeleeuwse burcht, waar je ’s zomers veel activiteiten kunt bezoeken, verder is er het nog helemaal middeleeuws aandoende Salers.  Steden als Issoire en Clermont-Ferrand met de grote “zwarte” kathedraal, zijn wat groter, voor als je eens wilt shoppen.

In Saint-Nectaire zelf kun je op loopafstand vanaf Castel Marguerite naar de Romeinse grotten met helende bronnen en natuurlijk naar een winkel of een kaasboerderij met de wereldberoemde Saint-Nectaire en andere origineel Franse kazen.