De activiteitenweken van IDZO worden georganiseerd in (en om) Castel Marguerite, een prachtig gebouw (kasteeltje) in Saint-Nectaire, departement Auvergne, Frankrijk. 

Het Castel kan onderkomen bieden aan een twintigtal gasten en heeft veel aantrekkelijke en prachtige faciliteiten voor groepsbijeenkomsten.

Het pand is in 2014 aangekocht door IDZO, een onafhankelijke vrijwilligersstichting zonder winstoogmerk. Vanaf dat jaar is het historische pand met veel belangeloze hulp van vrijwilligers en ondersteuning van donateurs gerenoveerd en aangepast aan de behoeften om er met groepen te verblijven. In Castel Marguerite en de omgeving worden elk jaar voor diverse leeftijdsgroepen tegen een zo laag mogelijke (kost)prijs activiteitenweken georganiseerd. In deze weken staan naast sportieve, culturele en creatieve activiteiten vooral ook duurzaamheid, solidariteit en onderlinge betrokkenheid als verdiepende zingevingselementen centraal. 

Castel Marguerite bevindt zich, gebouwd tegen de rotswand van het dal, aan de hoofdweg (rue principale) door Saint-Nectaire en wordt daarvan gescheiden door een snelstromend riviertje. De entree bevindt zich in het souterrain (in dit geval de begane grond). Op deze verdieping bevinden zich ook de gemeenschappelijke ruimte, de eetzaal met grote openslaande deuren en de nieuwe, prachtig uitgeruste professionele keuken. Op de verdieping daarboven verblijven de beheerders in een eigen appartement en bevindt zich ook een grote ruimte voor creatieve activiteiten.  Op de eerste en tweede verdieping zijn de ruime kamers voor de deelnemers en op de bovenste verdieping is nog een tot nu toe onbenutte mogelijkheid voor extra slaapvertrekken.

Alle gastenkamers zijn voorzien van twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed en de meeste daarvan met een eigen toilet en douche naast een extra toilet op elke verdieping.

Zowel binnen als buiten kun je gebruik maken van een tafeltennistafel, en buiten verder nog van een speel-/volleybalveldje, meerdere terrassen en plekjes om even alleen van de natuur en de rust te genieten. Kortom, de locatie voldoet aan alle voorwaarden om er een geslaagde, inspirerende, ontspannen en mooie week te beleven.