Droomdeken-maakweek

geplaatst in: activiteiten, droomdekenweek | 0

Droomdeken-maakweek | Augustus 2023 | Frankrijk

PERIODE: 26-08-2023 t/m 02-09-2023
LOCATIE: Castel Marguerite, Saint-Nectaire, Frankrijk
DOELGROEP/LEEFTIJD: Vanaf 18 jaar
MAX AANTAL DEELNEMERS: ca. 20
ORGANISATIE: Winny en Milou Machiels (i.s.m. IDZO)
KOSTEN: € 449,- p.p. all-inclusive (m.u.v. reiskosten)

Op onze prachtige locatie Castel Marguerite, in een ongerepte omgeving samen werken voor een goed doel: Droomdekentjes maken voor Stichting ‘De Regenboogboom’ (zie ook: www.regenboogboom.nl). Deze dekentjes worden geschonken aan kinderen die voor grote en ingrijpende uitdagingen in hun leven staan.

Er wordt niet alleen individueel en samen aan mooie droomdekens voor de kinderen gewerkt, die er altijd heel blij en gelukkig mee zijn, er is ook voldoende ‘vrije’ tijd om de uitnodigende omgeving te verkennen. Lekker een middagje in de ruige oud-vulkanische natuur. Snuffelen in één van de vele leuke brocante winkeltjes of op een lokaal Frans marktje. Heb je je partner of vriend(in) meegenomen, dan kun je natuurlijk ook samen je hart ophalen aan mooie wandel-, fiets- of autotochten in de prachtige Auvergne.

Wat staat er zoal op het programma?

Vanzelfsprekend wordt er gewerkt aan de droomdekens, maar er is ook een gepland bezoek aan de gezellige, echt Franse weekmarkt in Besse, aan de hoogste bergtop in het Centraal Massief, de Puy Sancy. Een andere aantrekkelijke mogelijkheid is ook nog het kratermeer Lac Pavin. We gaan zeker naar Martine Tissus, een quiltwinkel in het nabijgelegen stadje Issoire . Saint Nectaire, de gemeente waarin Castel Marguerit ligt, is de moeite van het bekijken waard, met o.a. zijn vroeg-Romaanse kerk. Saint Nectaire gaf ook de naam aan de wereldberoemde kaas en was in de Romeinse tijd een kuuroord voor gewonde legionairs. De plek waar zij hun helende baden namen, kun je er nog op loopafstand van Castel Marguerite bezichtigen. Kortom, er valt genoeg te ontdekken en beleven!
Belangrijk is om in deze actieve week vooral ook de mogelijkheid te benutten om op een aantrekkelijke manier duurzame vriendschappen met elkaar te sluiten (het motto is immers: “IDZO easy to make friends!”), terwijl je mooie dingen doet voor anderen. Wie wil dat nu niet? Schrijf je dus snel in, want vol is vol!

Deze twee weken worden georganiseerd en begeleid door Winny en Milou Machiels in samenwerking met Stichting IDZO en Stichting De Regenboogboom.

Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar winny.machiels@gmail.com